5 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με του pinterest

Ολα αυτά τα σπίτια που χαζεύουμε στο pinterest νομίζετε οτι δε μπορούμε να τα έχουμε; Ναι, ισχύει δε μπορούμε να τα έχουμε, αλλα μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Μετά απο πολλή και συνεχή μελέτη σε όλους τους χώρους που θα ήθελα να μένω κατέληξα σε 5 tips που έχουν κοινά. Δοκιμασέ τα και περιμένω να μου πεις αποτελέσματα.
1. Φυτά εσωτερικού χώρου  
Γεμίζεις το σπίτι με πολλά φυτά, κυρίως παχύφυτα, που καθαρίζουν και την ατμόσφαιρα και βασικά είναι ωραία (ακόμα και να μην την καθάριζαν καθόλου δε μας ενδιαφέρει σ’ αυτό το ποστ). Τα παχύφυτα επίσης είναι μια καλή λύση για όσους φοβούνται τη δέσμευση: σου δίνουν τη δυνατότητα να μην τα σκοτώσεις και να τα ποτίζεις όποτε σου καπνίσει χωρίς να διαμαρτύρονται καθόλου.  Τα αγαπημένα μου είναι η σανσιβέρια και οι κάκτοι. Μπορείς να τα βάλεις μέσα σε καλάθια ή κασπό ή γλάστρες ή όπου αλλού θέλεις και γίνονται διακοσμητικά απο μόνα τους. Μπορείς επίσης να τα κρεμάσεις, κρεμαστρές γλάστρες πουλάνε πια παντού. Οπότε καταλήγουμε: φυτά στο πάτωμα, φυτά σε τραπέζια, φυτά σε μπουφέδες, σε σκαμπό και σε ταβάνια. Βάλε φυτά άφοβα κι αν νιώσεις οτι το σπίτι σου αρχίζει να θυμίζει ζούγκλα ή νεκροταφείο, ξεκίνα να αφαιρείς.
2. Τέχνη
Βάζουμε κάδρα σε πολλά σημεία, είτε κρεμασμένα στον τοίχο είτε πάνω σε έπιπλα.
Μπορείς πάρα πολύ εύκολα να τυπώσεις posters που σου αρέσουν: είτε κατεβάζεις  απο το  ίντερνετ, είτε τα αγοράζεις απο sites. Το καλύτερο και το πιο βολικό που έχω βρει είναι το etsy.com , γιατί δε χρειάζεται να στα στείλουν, πληρώνεις και αμέσως  έχεις στον υπολογιστή σου τα αρχεία στο μέγεθος που θέλεις. Έχει άπειρες κατηγορίες, θες φυτά, θες παραλίες, θες αφηρημένη τέχνη, λίγο αναποφάσιστος να είσαι δηλαδή, θα μείνεις με άδειους τοίχους. Ένα άλλο site που μου αρέσει πολύ είναι το desenio.com
3. Εμφανής οργάνωση και δίσκοι
Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό tip. Ένα σπίτι είναι πάντα πιο ωραίο τακτικό και για να είναι τακτικό πρέπει να το οργανώσουμε. Παίρνουμε κουτιά/καλάθια/δίσκους και βάζουμε τα πράγματα σε κατηγορίες. Δε χρειάζεται να τα κρύβουμε όλα σε ντουλάπες, η οργάνωση που φαίνεται έχει στυλ. Αντί ν’ αποθηκεύσεις μια κατηγορία πραγμάτων σε μια ντουλάπα, τα βάζεις σ’ ένα ωραίο καλάθι ή κουτί ή μπουκάλι και τ’ αφήνεις να φαίνεται. Επίσης βάζουμε πράγματα σε μικρούς δίσκους, ή πάνω σε βιβλία που παίζουν το ρόλο του δίσκου. Μαζεύουμε ολες αυτές τις λεπτομέρειες που έχουμε στο σπίτι σε μικρές ‘ομάδες’ . Έτσι τα πράγματα πιάνουν λιγότερο χώρο και δημιουργούν ηρεμία στο μάτι. Ξεκίνα τώρα και πάρε ενα βιβλίο, ενα κερί κι ενα γλαστράκι, βάλτα μαζί και θα δεις οτι αμέσως έφτιαξες μια γωνιά με στυλ. Μάζεψε όσα πράγματα έχεις σκόρπια και μοίρασε τα μέσα σε δισκάκια απο διάφορα υλικά (μάρμαρο, χρυσό, πλαστικό, ξύλο – λίγο μας ενδιαφέρει το υλικό). Θα με θυμηθείς.
4. Φωτισμός
Ο φωτισμός είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να έχει ατμόσφαιρα το σπίτι. Δημιουργούμε φωτιστικές πηγές (προσοχή : απο τη μέση του τοίχου και κάτω). Βάλε λάμπες και φωτιστικά σε έπιπλα και σε τραπεζάκια, βάλε κρεμαστές λάμπες και στηριξέ τις όπου θέλεις, βάλε ακόμα και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια (λευκά ε) να πλαισιώνουν κάποιο έπιπλο αν σου κάνει κέφι και όταν νυχτώνει μην ανάβεις καθόλου το φως του ταβανιού, αυτό το χρειαζόμαστε μόνο για να ψάξουμε κάτι που χάσαμε. Στο leroy merlin έχει μεγάλη ποικιλία απο φωτιστικά και καλές τιμές. Σχεδόν όλα τα φωτιστικά του σπιτιού μου τα έχω πάρει απο κει.
5. Υφάσματα
Φτιάχνουμε το κρεβάτι που θέλουμε να κοιμηθούμε και τον καναπέ που θέλουμε να ξαπλώσουμε.  Βάζουμε υφάσματα, ριχτάρια, μαξιλάρια με ωραίους συνδυασμούς χρωμάτων και υφασμάτων. Τόσο χρόνο στη ζωή μας περνάμε ξαπλωμένοι, οπότε αξίζει να δώσουμε λίγα παραπάνω χρήματα για ένα καλό ύφασμα, αλλά και να μη θέλουμε να δώσουμε, μην ανησυχείτε καθόλου, το αγαπημένο μου κάλυμμα κρεβατιού το έχω πάρει εντελώς τυχαία απο ένα συνοικιακό σουπερ μάρκετ.
Το σημαντικότερο tip απ’ όλα είναι, αφού πάρουμε ιδέες και  φτιάξουμε πιθανότατα έναν πίνακα ή ενα κολάζ με χώρους που μας αρέσουν (αν είσαι άνθρωπος δικός μου θα μπεις τώρα στο pinterest και θα φτιάξεις boards με κατηγορίες σπιτιού) , να τα προσαρμόζουμε πάντα στο δικό μας χαρακτήρα. Γιατί κανένα νόημα δε θα χει να κάνουμε ενα σπίτι που να μοιάζει με ολα τ’ άλλα.  Το ωραιότερο κομμάτι της διακόσμησης είναι να είσαι εσύ.
Share the love!

Leave a Reply